Wednesday, 29 October 2008

Happy Birthday Zahirah!!!

zah1

HAPPY 3rd BIRTHDAY TO NUR AINA ZAHIRAH!

Hari Ahad 26/10 tu kitorg join birthday party Zahirah, our dearest cousin kat Centre Court Shopping Centre, Wimbledon. Walaupun, diorg baru jer balik dari Italy malam tu, si besday girl tetap ceria! Birtday celebration buat kat 'Build-A-Bear Workshop'. So, temanya ialah party bear la kan!...

So, mak bapak takyah susah2 masak bagai...bagi jer kat party planner tu buat keje. Party yg paling simple ...hassle free! NO mess and NO clean up! Just sediakan kek ajer dan packed lunch. Keje party planner ni senang jer, suruh budak2 ni pilih jer mana satu bear yg jadi pilihan hati..lepas tu tunjuk & suruh budak2 tu take part dgn how to make a bear! Masukkan kekabu bear tu..jahit!..Lepas tu kena sematkan dlm hati diorg ..kena sayang kat bear tu as that bear is your besfren now! Simple but seronok! Mula2 Iman blur2 jer sbb dia cuma tau Kiki jer, bear kucing dia tu..sekali kena pilih bear banyak2...terpinga2 dia! Last2 dia pilih Pooh jer. Party tu amik masa dlm 2 jam camtu ...

zah2
Gambar2 Zahirah & bapak dia..pastu yg gambar bawah tu..Maktok dia dtg holiday sejak raya haritu. Yg budak comel tembam tu, Azmarea...daughter kawan Ucu, Marissa.Iman pulak masa tu dah ready utk start main games. Bear games!!

zah3
Gambar2 sekitar majlis...yg rongak gigi depan tu 2nd sister Zahirah, Farzana. Gigi dia tercabut dlm keta masa dlm perjalanan nak ke besday party! Siap gigi hilang dlm keta lagi...hahahahha!

zah4
Iman buat tataw jer..syiokkk jer dia korek hidung!Masa ni budak2 tgh main hide n seek. Bear yg diorg pilih kena sorok...then bebudak ni kena tutup mata & carik bear diorg sendiri dlm kedai tu. Kira macam memupuk sense of belonging la!

zah5
Masa ni diorg tgh diajar macamana nak masukkan kekabu dlm bear tu. Lepas tu bebudak ni pulak disuruh tekan2 button kasik life,love,frenship punya roh masuk la konon!

zah6
Bila semua bear dah kena isi..maka time utk potong kek pulak...Hugs tu kira mascot tu pun keluar...budak2 ni suka la peluk si Hugs ni...termasuk la mak budak sekali..ahaks! Sekali sekala interfrem...oh yeah! budak yg pakai riben besar warna pink tu kakak pada besday girl...Shafikah nama dia.

zah7
Masa ni budak2 tgh wish Happy Birthday to Zahirah. Takde pulak pasang lagu atau nyanyi lagu birthday. Mungkin sebab buat pun kat dlm kedai camtu jer..takde ruang specific..so, kalo nyanyi kang ..bising sgt kot! Yang gambar Iman gosok2 bentuk love kat kepala tu kononnya nak masukkan rasa kasih dan sayang kat dlm bdn bear tu....emm..layan jer lah kannn!

zah8
Antara gambar candid Zahirah...comel kan!Oh ya...dah bnyk2 gambar..baru terkeluar muka mak besday girl..tu la Ucu, makcik Saiful yg bongsu.

zah9
Close up Zahirah....Happy Birthday again dear!!!

So, berakhirla acara sambut birthday kat Build-A-Bear Workshop. Semua budak dpt bawak balik seekor bear siap dgn baju lagi! Iman pilih baju batman utk Pooh dia. Aku pon belikan seluar jeans utk bear dia...and, Maktok belikan spek mata utk Pooh Iman. Hahahahaha...mcm soping utk anak lagi sorang pulak! Gambar Pooh baju Batman nanti aku amik ok!...

Lepas tu , Uncle Amir belanja makan kat Indian Restourant. Makan nasik beriani dgn tosei sampai mata pun nak tutup...kenyang!!..Alhamdulillah...

Lepas habis semua acara, kami pun berangkat pulang ke Sheffield pada pukul 5 ptg. Sampai kat rumah dlm pukul 9 camtu....dah selamat lah semua plan on this weekend!

4 comments:

Ajzie said...

comel nyaaaaaa zahirah......Happy Besday Zahirah...


p.s
Nita boleh buat calon menantu nih..

NITA said...

ajzie...

zahirah ni my cousin la...Iman ni anak sedara dia..camner nak kawin....huhuuhuhuh!

bibu said...

comel! cam anak jopun plak...kalo ko ade anak pompuan sure cam de kot..ikut belah epol...ekkekeke..selalu anak pompuan byk ikut bapak..

NITA said...

bibu,

kalo ler anak pompuan aku ikut muka jopun cenggitu...abis la gen keluarga aku yg itam manis nih...ahas!