Sunday, 14 June 2009

Sekitar Majlis Pertunangan Asrul & Zira - Seremban, Negeri Sembilan (13 June 2009)

Salam semua!

Lama tak update. Arini rajin plak rasa diri ni tetiba setelah lama tak terasa nak mengupdate blog. Dulu mmg kalo tak ngadap blog, rasa mcm tak sempurna hidup tp, sejak berbadan dua ni....tak terasa nak mengupdate blog langsung. Agaknya itu org kata pembawaan budak kot, apa yg kita suka buat..bila dah mengandung ni..rasa tak suka benor nak buat! Nak wat camnooo...layan jer nasib badan. InsyaAllah...menjelang awal bulan July nanti, cerialah rumah ni dgn org baru! Doa2kanlah agar semua selamat ok!!!

Sapelak Asrul & Zira ni yek??? Bertunang??


Asrul ni lah adik bongsu kesayangan hamba...ahaks! Tarikh dan hari bertunang bersamaan Sabtu, 13 June 2009 tepat jam 12.15 tgh. Kami sekeluarga berwakilkan Pakcik Ramli Abd Aziz (ini Bapak Mertua aku daa!)..dtg sebanyak 6 buah kereta ke Desa Ulu Temiang, Seremban NS...untuk menyampaikan hajat menyunting anak dara org. Itulah alkisahnya ...

Meh tgk gambor apa yg sempat diedit dan didownload (ertikata lain ~ yg mana aku rajin!).

ps08
Ha..ni la geng2 pembawa dulang hantaran. Yg baju batik kuning..dok jalan depan sekali tu lah ayah En. Saiful...aka wakil dari pihak kami.Kalo arwah abah ada...musti dia yg jalan depan sekali kann....

ps07
Ni pulak suasana meminang. Ni tgh tunjuk bukti bawak cincin risik & tunang ni. Yelah...adat jgn dilupa kan!. Yg baju batik purple tu, adik no 2 aku...sejak arwah abah aku takde ni,dia lah jadi harapan keluarga. Dah adik beradik pon 3 org ajer yekk.

ps01
Hantaran dari pihak lelaki. Sebanyak 7 dulang shj. Tema konon warna putih silver. Tukang gubah main boh jer..saper lagi kalo bukan En. Saiful & Co.Aku dgn adik2 tukang gam2 dgn potong2 gabus je.Ada komen?? Tgk la sendiri...ok tak gubahan?? Simple jer..but sweet gituh! Prasan!

ps02
Ini plak balasan hantaran dari pihak pompuan. Ada 11 semuanya.. cantik2 dan kelas gitu. Timasih yer Zira! Lapik2 hantaran yg vogue tu akak nak simpan wat kenduri cukur jambul kang! kah3x!

ps04
Tibalah acara menyarung cincin. Cincin disarung oleh bonda tersayang..Puan Siti Mariaton.

ps03
Senyuman bahagia org bertunang! Aku pon camtu jugak dolu2..ahaks!

ps05
Ha! Inilah jejaka & sidara yg bertunang. Yg gambor belah kanan tu ..antara gambor2 interframe @ gambar selit. Ada org tak puas hati lama tak nampak muka mak buyung..ha...tgk jgn tak tgk! Ini muka org yg tgh tunggu hari. Kalo ikut due lagi 20 hari nak bersalin dah ni dek non!!!!

DSC_0183
Kalo dlm bnyk2 gambor..mesti ada gambar Iman kan. Ha..inilah budak yg tgh ligat. Ada ke main selak2 cadar dlm bilik org bertunang. Geram jer aku nengok..seb baik rumah org!! Eeeee... (gambor kabur la..)


ok..settle sudah liputan kali ni. Ada lagi benda nak citer..aktiviti cuti sekolah Iman tuu ..tp, nanti yek..next entry. ok..bubuiiii...

4 comments:

Bibu said...

wargh...akhirnye berhapdet!..uik.boleh lak iman men silak cadar panten..oi nak....jgn silak kain baju panten udah!ekekeke

Zakiyah said...

uik x nmpk sgt la peyut.hihi..tp yg penting baju vogue tha vass hehe..syabbasss..

acikyuyui said...

dpt pun tgk tngnyer acik ay0n..
hehe..lawa2
kak..pasan x gambo yg kak duk s0wg2 tuh penuh..
kemere xmuat le(o0ps,im s0ri)
:p

Sangkakala said...

Adik ko asrul tuh askar kan..? cam anak buah aku kat opis je..